В знак на солидарност с отстранения директор на НИМХ проф. Христомир

...
В знак на солидарност с отстранения директор на НИМХ проф. Христомир
Коментари Харесай

Синоптиците се разбунтуваха, цялото ръководство на НИМХ подаде оставка

В знак на взаимност с отстранения шеф на НИМХ проф. Христомир Брънзов, в днешния следобяд цялото управление на метеорологичния институт подаде оставка, а чиновниците му взеха решение да окупират постройките, в които работят, с цел да не позволен нов шеф, оповестява Дарик.

В управителния съвет на Българска академия на науките има 27 души, а гласувалите през днешния ден дали да се в профил проф. Брънзов били 22-ма, осведоми Дарик заместник-председателят на академията член кор. Васил Николов. Въпреки особеното мнение на акад. Ревалски, решението е взето с болшинство: " Знаете какво се случва в последните четири месеца. Но Управителният съвет е извадил акценти в действителност за уронване на престижа на академията, за несъблюдение решение на управителния орган на Българска академия на науките, а има и някои финансови аспекти ".

В резултат на решението цялото управление на метеорологичния институт е подало оставка, добави пред Дарик отстраненият проф. Христомир Брънзов: " В миг, в който държавното управление протегна ръка на Българска академия на науките да можем да решим въпроса с разделянето на Национален институт по метеорология и хидрология от Българска академия на науките вътре в самата академия, един подобен ход ми припомня на други времена с един лозунг " Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем ". Нямам пояснение за какво направиха този, съгласно мен, малоумен ход. Разбрах, че хората, които не са от моя екип застават зад мен, което доста ме развълнува. Но моят екип, аз бях сигурен в тях, те всички подадоха оставка. В момента институтът няма никакво управление ".

" Новината стигна до филиалите. Двама от четиримата шефове на филиали също подадоха оставки. В София това са заместниците, шеф финанси, основен счетоводител, шефовете на департаменти. И в този момент в четирите ни филиала, това са огромните ни структури в страната, от Пловдив и Плевен подадоха оставки. Остават Варна и Кюстендил, които не знам какво ще вършат ", добави проф. Брънзов.

Служителите на института са взели решение да окупират постройките му, с цел да не позволен нов шеф.

В последната седмица проф. Брънзов поддържа митингите на синоптиците, които настояха за делене на метеорологичния институт от Българска академия на науките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР